Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Teams met ‘Cap-problemen’ vechten tegen deadline

De komende weken zijn er een aantal NFL-teams die genoodzaakt worden om duurbetaalde spelers aan de straat te zetten. Acht teams zitten momenteel nog boven de Salary Cap-grens.

Op 10 maart moet iedere NFL-ploeg met zijn 51 best betaalde spelers onder de salary cap zitten. Voor ploegen is het meestal geen goed teken als ze dat nu nog zijn, want dan moeten topspelers ontslagen worden om ruimte te maken. Daar worden teams over het algemeen niet beter van. Goed nieuws dus voor verliezend Super Bowl-team Seattle Seahawks. Alledrie de tegenstanders uit de NFC West moeten snijden in de salariskosten.

Naast de Arizona Cardinals, San Francisco 49ers en de St. Louis Rams staat de druk op ketel voor de New Orleans Saints, Miami Dolphins, New England Patriots, Kansas City Chiefs en Pittsburgh Steelers. Het zou dus zomaar kunnen dat respectievelijk Larry Fitzgerald, Patrick Willis, Jake Long, Jahri Evans, Mike Wallace, Vince Wilfork, Tamba Hali en Troy Polamalu gedwongen ontslagen worden.

Of je leest hier binnenkort dat ze akkoord zijn gegaan met een flinke salarisverlaging om toch onder contract te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *