Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Getergde Richard Bouthoorn zet goede cijfers neer

Vorige week baalde Alphen Eagles quarterback Richard Bouthoorn als een stekker. Omdat zijn team geen film had aangeleverd van de 35-0 gewonnen wedstrijd tegen Nijmegen Pirates, ging een groot deel van zijn statistische hoogstandjes verloren aan het grote publiek. Afgelopen zondag filmde de ploeg de wedstrijd tegen Lightning Leiden wel. Ondanks een stroef begin (de quarterback begon het duel met twee onderscheppingen) speelde Bouthoorn opnieuw een sterke pot. “Wij hebben druk uitgeoefend op de technische staf om deze wedstrijd te filmen,” lachte Bouthoorn na afloop. Zijn stats spraken boekdelen.

Bouthoorn gooide 66% van zijn ballen raak (19-van-29) voor een kleine 250 yards. De twee onderscheppingen aan het begin van de wedstrijd waren snel vergeten,  dankzij de vier touchdown passes die de blonde spelverdeler wist te verdelen onder vier verschillende receivers. De statistieken hadden nog beter kunnen zijn als de receivers het in de eerste helft niet hadden laten afweten. Een aantal drops deden de ploeg uit Alphen pijn.

Receiver Amir Anches lijkt de grootste pijn van het vertrek van receiver Tom van Duin te hebben opgevangen. Een week nadat hij de openingstreffer ving in het duel tegen Lightning, haalde hij zes ballen voor 127 yards binnen en was hij opnieuw trefzeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *