Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gezicht Cardinals blijft in Arizona

De Arizona Cardinals hebben hun eerste horde in de offseason genomen door het contract van receiver Larry Fitzgerald aan te passen. Het gezicht van de franchise én NFL good guy tekende een twee-jarig contract voor elf miljoen dollar per jaar. 

Dit contract geeft de Cardinals aardig wat ruimte in hun salaris-huishouding. In zijn oorspronkelijk contract zou de administratieve ‘cap hit’ 23,6 miljoen zijn. Nu dus elf miljoen dollar. De nummer 2 uit de NFC West kan zich nu richten op het opnieuw vastleggen van defensive lineman Darnell Dockett.

Technisch gesproken zou Larry Fitzgerald een 4-jarig contract hebben gekregen. Op deze wijze kunnen ze de eerdere cap-verplichtingen administratief verwerken. Het contract zal echter na twee jaar eindigen. Fitzgerald zou oorspronkelijk 16 miljoen verdienen het komende jaar, maar heeft aan zijn clubliefde een prijskaartje van vijf miljoen gehangen.

Fitzgerald kan zich volledig gaan richten op sportieve revanche. 2014 was niet zijn beste jaar, mede dankzij de wisselende quarterbacks door blessures. Positief daarbij is dat quarterback Carson Palmer verwacht dat zijn knie voldoende hersteld is om tijdens mini-camp weer mee te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *