Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders gooien er met de pet naar

De Amsterdam Crusaders hebben zichzelf tijdens de tweede wedstrijd in de AFBN Eredivisie geen dienst verleend. De club leverde een gebrekkige gametape aan, waar delen van de wedstrijd tegen Nijmegen Pirates op ontbraken. Hebben zij iets te verbergen? Is het een Bill Belichick-achtige streek? Gridiron heeft in ieder geval geen complete stats kunnen afleveren voor deze wedstrijd en dat zal zich doorvertalen in de seizoenstotalen.

Wat we wel op de wedstrijdtape zagen, sprak tot de verbeelding. Quarterback Joey Kraan was scherp en gooide in ieder geval twee touchdown passes. Beide treffers gingen richting de van Lelystad overgekomen Melvin Maasdamme, de speler die de eerste wedstrijd nog niet in actie kwam voor de Tulip Bowl runner up.

Ook valt de catch van tight end Akwasi Mensah op. De All-NFL Europe National Player of the Week uit 2006, toen nog als linebacker, ging het statsbook in met een enkele catch.

De incomplete stats zijn in ieder geval in het nadeel van running Miquel Castelen. De running back, die de eerste wedstrijd nog een schorsing uitzat, kwam op zes pogingen niet verder dan 3 yards. We hopen dat quarterback Joey Kraan en consorten gaan klagen bij de coaching staff, net zoals Richard Bouthoorn vorige week deed bij de Alphen Eagles.

Overigens deed de aanval van Nijmegen het niet veel beter. De Gelderse formatie kwam niet verder dan 43 yards total offense. 27 van die aanvallende yards kwamen over de grond, slechts 16 yards werden door het luchtruim vergaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *