Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chargers en Raiders leggen LA-bommetje

De San Diego Chargers en de Oakland Raiders hebben vriend en vijand verrast door aan te kondigen samen een stadion te willen bouwen in regio van Los Angeles. Samen met de bouwplannen in LA van de eigenaar van de St. Louis Rams is de strijd om de tweede tv-markt van de VS nu echt losgebarsten. Zowel de Chargers als de Raiders en Rams kunnen contractueel verhuizen na het 2015 seizoen.

In 2015 moet dan eindelijk de beslissing genomen worden dat één van de 32 NFL teams gaat verhuizen naar Los Angeles. Sinds de Rams en de Raiders de stad verlieten in 1995 hebben een aantal franchises gedreigd met verhuizing naar LA om nieuwe stadions af te dwingen in de thuisstad. De Minnesota Vikings zijn hiervan het meest recente voorbeeld.

De vraag is nu of de San Diego Chargers (die in 1960 in LA speelden) en de Oakland Raiders met hun aankondiging donderdagavond hetzelfde willen bereiken. Beide organisaties zijn namelijk in hun eigen stad ook in overleg over een nieuw stadion. In San Diego is onlangs zelfs een comité opgericht door het gemeentebestuur om hier actief stappen op te zetten. Toch zeggen zowel de Chargers als de Raiders een backup-scenario uit te gaan werken voor de bouw van een gezamenlijk stadion in Carson (nabij Los Angeles) ter waarde van 1,7 miljard dollar. De artistieke impressie van het stadion is al klaar.

Geruchten rondom Rams-eigenaar Kroenke
Deze samenwerking is overigens extra verrassend omdat de beide teams een flinke rivaliteit uitvechten in de AFC West. De eerste aanname is dus dat het plan toch een pressiemiddel is voor de gemeentebesturen van San Diego en Oakland. Daarmee blijven de St. Louis Rams de voornaamste gegadigde om na het komende seizoen te verhuizen. Eigenaar Kroenke wil namelijk in LA een stadion gaan bouwen.

Overigens zijn er ook geluiden Kroenke de Rams wil verkopen aan een eigenaar die de ploeg in St. Louis houdt met een nieuw stadion aldaar. Met het geld dat Kroenke hiermee verdient zou hij de Raiders willen kopen om die naar LA te verhuizen. En zo blijven we nog wel even bezig over alle mogelijkheden in Los Angeles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *