Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Marcus Mariota is klaar voor de NFL

Marcus Mariota is een franchise quarterback. Althans, dat is de indruk die de Heisman Trophy-winnaar heel hard probeert te wekken, tijdens de jaarlijkse NFL Combine.

De quarterback van de Oregon Ducks is, samen met Jameis Winston, kanshebber voor de nummer één pick van de Tampa Bay Buccaneers. Bij Winston zijn het off-the-field-issues die hem mogelijk van de nummer één spot houden. Bij Mariota is dat het feit dat hij op college in een spread offense speelde, en niet klaar is voor de compleet andere NFL-stijl.

Mariota heeft wel een woordje voor zijn critici: ‘Dat zijn mensen hun meningen. Maar alles wat er nodig is, is één team dat in me gelooft. Alle motivatie start met een vorm van twijfel. Als atleet heb ik over de jaren mijn motivatie ook opgebouwd.’

Één van de mogelijke landplaatsen voor Mariota ligt in Philadelphia, waar coach Chip Kelly ervaring met Mariota heeft op het college niveau. ‘Dat zou heel leuk kunnen zijn’, zegt Mariota. ‘Het zou ook een stukje gemakkelijker voor me zijn. Maar dit spel is zo moeilijk, op het volgende level, dus die omschakeling wordt sowieso moeilijk.’

ESPN vroeg Mariota ook naar de New York Jets, waar zijn skills en leiderschap meteen onder het vergrootglas van The Big Apple gedumpt worden. ‘Ik leidt op een andere manier. Ik ga relaties aan en wil weten hoe het klikt bij andere gasten. Van daaruit bouw je vertrouwen en respect, en kun je ze in de goede richting leiden.’

Euhm, dat zegt niet veel. Voor alle skills die hij nog moet ontwikkelen (een huddle callen, under center spelen), heeft Mariota één ding al door: Het spelletje van de media. Dus misschien is hij inderdaad klaar voor de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *