Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rugby-ster tekent deze week bij Lions

De Detroit Lions staan op het punt om Jarryd Hayne te tekenen. Na allerlei administratieve rompslomp lijkt de ster uit het Australische rugby nu eindelijk zijn NFL-droom te kunnen gaan verwezenlijken.

Op Gridiron vertelden we je al eerder dat Hayne zijn sterrenstatus in Australië wilden inruilen voor een kans in de NFL. Diverse teams schijnen geïnteresseerd te zijn in zijn transfer. Een overstap die flinke vertraging opliep door gezeur met visa. Nu lijkt dan toch het moment gekomen. De komende week wordt in Sydney tijdens een persconferentie aangekondigd dat Hayne als runningback wordt getekend door de Lions.

Het wordt in korte tijd het tweede rugby-project in Detroit. De Amerikaanse rugby-er Carlin Isles deed in de vorige offseason een poging, maar besloot toch te kiezen voor rugby. In 2013 speelde hier ook de Noorse kicker Havard Rugland, beter beken als ‘Kickalicious’, voor een plek in de NFL. Hij werd echter voor het seizoen destijds ontslagen.

Wordt het driemaal scheepsrecht voor de Lions en kan Jarryd Hayne zijn droom als NFL-speler waarmaken. Net zoals oud-Admirals punter Darren Bennett dat deed bij de San Diego Chargers (en de Minnesota Vikings) gedurende tien seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *