Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arians en Keim verlengen bij de Cardinals

De Arizona Cardinals blijven maar contractverlengingen uitdelen. Een week na sterspeler Larry Fitzgerald tekenen ook NFL Head Coach of the Year Bruce Arians en GM Steve Keim voor vier jaar bij. Een beloning voor een Cardinals-record van 21 overwinningen in twee seizoenen.

Een beloning die waarschijnlijk terecht is voor een coach die de slechtst betaalde hoofdcoach was uit de NFC West. Hij zat nog middenin een vier-jarig contract, met een optie voor een vijfde. De Cards zagen echter in dat Bruce Arians ondanks zijn 62-jarige leeftijd een belangrijk onderdeel is voor de toekomst van een franchise die een paar jaar geleden historisch nog de slechtste was uit de NFL.

Ook GM Keim werd twee jaar geleden aangesteld en wist een aardig aantal van 410 ‘moves’ te doen in de selectie. Veertig spelers van de 53 tijdens de laatste competitiewedstrijd zijn door hem aangekocht. En dus had hij ook duidelijk een hand in het succes van Arizona.

De belangrijkste laatste move was vorige week toen Larry Fitzgerald bijtekende, waarmee voor dit jaar meer ruimte onder het salarisplafond werd gecreëerd. Noodzakelijk voor een succesvol vervolg in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *