Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie Power Rankings: Week 3

Gridiron keek naar uren American football beeldmateriaal en klom weer in de pen voor de wekelijkse Power Rankings. Er wordt dit weekend immers weer met de ovalen bal gespeeld. Ten opzichte van de seizoenstart zijn er aardig wat verschuivingen.

1. (1) Alphen Eagles (2-0)
Ook de tweede wedstrijd van de Eagles werd omgezet in een W. Een slordige eerste helft en een zeer solide tweede helft zorgden voor 40 punten voor en 0 tegen. Bouthoorn moet nog wennen aan de nieuwe receivers, de running game begint op gang te komen met Jermain Charles als nieuwe work horse en de defense van Erwin Gloudemans staat nog als een huis. De winning streak van de Eagles staat inmiddels op 20 games.

2. (2) Amsterdam Crusaders (2-0)
Net als de Eagles wonnen ook de Crusaders hun tweede wedstrijd met imposante cijfers. Met 32-0 werd er van Nijmegen gewonnen. Ook de Crusaders hebben een sterke defense en een efficiënte offense. Tegen Nijmegen viel nieuwkomer Sean Richards positief op. In zijn eerste wedstrijd wist hij van niks heel veel te maken op special teams en intercepte ook nog een pass die terugbracht naar de endzone.

3. (4) Hilversum Hurricanes (2-0)
De Hurricanes maken een droomstart! Waar vorig seizoen geen van de wedstrijden werden gewonnen, staat de teller nu al op 2. De mannen van coach Braakman maken een meer volwassen indruk, in hun tweede seizoen terug op het hoogste niveau. Door hun record van 2-0 schuiven zij een plekje omhoog.

4. (3) Arnhem Falcons (1-0)
De Falcons hebben de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken, zo lijkt het na de eerste wedstrijd. De Arnhemmers hadden moeite tegen de Trojans en konden pas laat in de wedstrijd het verschil maken. Ook al werd er voor meer dan yards gerend, deze drives konden niet met scores worden afgerond. Het kan stroefheid zijn, dat zullen we komende week zien. De Falcons zakken een plaatsje in de Power Rankings.

5. (7) 010 Trojans (0-2)
Zoals voorspeld gingen de Trojans ten onder afgelopen week tegen de Falcons. Maar niemand kon vermoeden dat het zo’n spannende wedstrijd zou worden. Pas laat in de wedstrijd moesten de Rotterdammers hun meerdere erkennen in de Falcons. Maar het zal een kwestie van tijd zijn voordat de Rotterdammers een wedstrijd gaan winnen. Er is talent genoeg in de vorm van running back Kevin Wesseling en quarterback Leroy ter Haar, om er maar twee te noemen. Wanneer de formatie van coach Michel Storm gewend is op het hoogste niveau voorspellen wij een enkele upset in de komende weken. Dit vooruitzicht doet de 010-ers twee plaatsen stijgen in de Rankings.

6. (5) Amsterdam Panthers (0-1)
De Panthers zakken weer een plek. Een verrassende nederlaag tegen de Hurricanes brengt de Panthers op 0-1. Het treffen met Hilversum was een one-man show van QB Sven Janssen. Willen de Panthers weer gaan stijgen op de Ranking, dan zal Janssen wat hulp van zijn teamgenoten moeten krijgen.

7. (8) Lightning Leiden (0-2)
De mannen van Leiden zetten een knappe prestatie neer, door Alphen het 1,5 kwart heel moeilijk te maken. Door een bend-don’t break defense wisten zij elke keer fouten te forceren bij de landskampioen, waardoor de score lange tijd 0-0 bleef. Op offense konden zij alleen geen vuist maken, wat tegen Hilversum wel lukte. Wanneer zij de bal blijven rennen, en de defense wat langer van het veld kunnen houden, zien wij Leiden nog wel een wedstrijdje of twee winnen. Goede hoop dus voor de Leidenaren!

8. (6) Nijmegen Pirates (0-2)
Voor de tweede maal in evenzoveel wedstrijden kon Nijmegen niet imponeren. De Pirates hebben nog niet laten zien waarom zij op het hoogste niveau thuishoren. Ook tegen Amsterdam kon geen enkele drive afgemaakt worden en eindigde vaker dan niet in een turnover. Er is veel werk aan de winkel voor de Pirates om van de laatste plek in de Rankings af te komen.

Nog meer rankings en standen lezen? Op je eigen gemak, zonder tussenkomst van een computerscherm? Word abonnee op Gridiron Magazine: kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *