Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Weg vrij voor LA Rams: Bouw stadion goedgekeurd

Het barst van het stadion-nieuws deze dagen. De goedkeuring van de bouw van een nieuwe football-tempel in Los Angeles is zeker nieuwswaardig. Het betreft namelijk het bouwplan waar ook Rams-eigenaar Kroenke bij betrokken is. Eentje met een prijskaartje van 2 miljard dollar.

De Inglewood City Council keurde het plan vandaag unaniem goed. Luidkeels ondersteund door verstokte Rams-fans in LA. Hiermee hoeft er ook geen stemmingsronde onder de inwoners gehouden te worden. Op het voormalige terrein van de Hollywood Park Racetrack moet een stadion verrijzen dat plaats biedt aan 80.000 toeschouwers. Eind dit jaar begint de bouw, waarna in het 2018-seizoen de eerste NFL-wedstrijd gespeeld kan worden.

Door de betrokkenheid van de eigenaar van de St. Louis Rams blijft de verwachting het hoogste dat deze franchise terug verhuisd naar LA. Dit zou na het 2015 seizoen kunnen gebeuren, wat zou betekenen dat de LA Rams nog twee seizoenen in de Rose Bowl kunnen spelen.

De goedkeuring van de bouw van het stadion van Kroenke is overigens geen streep door de rekening van de gezamenlijke plannen van de San Diego Chargers en de Oakland Raiders. Hun voorstel voor een gedeeld onderkomen in de LA-regio ligt ook nog klaar voor het geval de beide franchises er in hun huidige thuissteden geen nieuw stadion kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *