Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peterson mag bijna weer spelen… maar waar?

De rechter heeft vandaag een stokje gestoken voor de schorsing van Adrian Peterson. De NFL moet de zaak nu opnieuw bekijken, waarmee de ster-runningback van de Minnesota Vikings binnenkort waarschijnlijk weer mag spelen. Alleen is het nog de vraag of dat in het paars zal zijn.

Voor de tweede keer op rij hebben de NFL en Commissioner Roger Goodell het nakijken bij het schorsen van een speler voor huiselijk geweld. Na Ray Rice wordt nu ook de straf voor Peterson teruggedraaid. Volgens de rechter gaat de bond te ver buiten hun boekje en dus moet de NFL het geheel opnieuw beoordelen binnen de regels van de ‘collective bargaining agreement’.

Duurste runningback
De Vikings-organisatie heeft de laatste weken geregeld laten weten dat ze open staan voor een terugkeer van Adrian Peterson in het team. Nu de schorsing waarschijnlijk wordt beëindigd staan ze voor een zware keuze, want met zijn 12,75 miljoen dollar basissalaris in 2015 is hij de duurste runningback in de NFL.  Hij telt zelfs voor 15,4 miljoen mee tegen de ‘salary cap’. En AP heeft al laten weten dat hij geen genoegen neemt met minder. Hij claimt dat hij door zijn schorsing fitter is dan ooit, omdat hij slechts 21 keer getackled is in 2014. Peterson kan dus ook zomaar een ‘salary cap casualty’ worden deze weken.

Het lijkt een voorbode van een breuk tussen de Vikings en de speler die zij in 2007 in de draft kozen en die hen 86 touchdowns schonk. Zijn zaakwaarnemer is tijdens de Scouting Combine ook al gesignaleerd in een agressief onderonsje met de vice-president van de franchise. Daarbij riep hij dat Peterson nooit meer zo spelen voor de Vikings.

Back to Texas?
Publiek geheim is dat AP niets liever wil dan spelen voor de Dallas Cowboys. De ploeg uit de staat waar hij opgroeide. En zo krijgt het opheffen van de schorsing een extra dynamiek. De Cowboys staan namelijk voor de keuze of ze het contract van hun huidige runningback en de regerend NFL Offensive Player of the Year DeMarco Murray verlengen. Of misschien een ruil aangaan voor een voormalig league MVP?

Maar eerst moet de NFL definitief de schorsing beëindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *