Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bostick’s foutje zette kwaad bloed in Green Bay

Hij was de schlemiel in de wedstrijd om het kampioenschap van de NFC: Brandon Bostick. De tight end van de Green Bay Packers hoefde de bal alleen maar te vangen bij de onside kick van de Seattle Seahawks. Dat deed hij echter niet. De rest is geschiedenis. Seattle won en vertegenwoordigde de NFC in de Super Bowl.

In de naweeën van zijn flater ontving Bostick niet alleen aanmoedigingen van mensen die hem een schouderklopje gaven en zeiden: “Het komt wel goed.” Het beste in mensen kwam weer naar boven, wat hem ‘ontelbaar veel doodsbedreigingen’ opleverde. “Ik weet niet hoeveel bedreigingen ik heb gehad, maar het zijn er heel veel. Ik heb de meeste nog niet gelezen, maar dat wil ik wel zodat ik met de consequenties kan leven en het kan gebruiken als motivatie. Het is echter fysiek onmogelijk voor mij om iedere troll’s opmerking te lezen: het aantal is simpelweg te groot.”

Dat de nuances in de huidige social media-tijd ver te zoeken zijn, is iedereen wel bekend. Bostick ondervindt daar nu de keiharde kant van. Het was bij de bewuste onside kick niet eens de bedoeling dat hij de bal zou vangen. Hij was als blocker ingezet voor de man met de vaste handen, Jordy Nelson. Het liep echter allemaal anders.

Ondertussen is Bostick niet langer een Packer. Hij werd door de ploeg vrijgelaten en is ondertussen onderdeel van de organisatie van de Minnesota Vikings. Een frisse start, die iedereen nodig had volgens Bostick. “Ik denk dat veel mensen in de Packers’ organisatie niet meer met mijn aanwezigheid konden leven. Mij zien was voor hen een herinnering aan het verliezen van de NFC Champions-wedstrijd. De Packers wilden een frisse start, dus ik kreeg er ook een.”

In zijn strijd tegen de donkere gedachten, kreeg Bostick hulp uit onverwachte hoek. Hij ontvang daags na zijn fuck-up een belletje van voormalig running back Earnest Byner, wiens fumble in de AFC Championship-wedstrijd van 1987 de Browns een ticket voor de Super Bowl kostte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *