Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Houston getagged, Suh mag gaan

Vandaag is de deadline voor teams om hun sterspelers langer vast te leggen of eventueel gedwongen nog een jaar aan zich te binden. De zogenaamde ‘franchise tag’ kan tot 16:00 uur ET (Eastern Time) worden opgelegd en de Kansas City Chiefs hebben hier alvast gebruik van gemaakt. Justin Houston blijft ook het komende jaar een Chief. Aan de andere kant lijken de wegen van de Detroit Lions en Ndamukong Suh te scheiden. De ploeg en speler zitten nog om de tafel voor een langdurig contract, maar dit gaat er niet van komen voordat Suh de wateren van free agency mag testen.

Eerst Houston. De man was afgelopen seizoen een sack-machine. Maar liefst 22 keer wist hij de quarterback onderuit te trekken achter de ‘line of scrimmage’. Bovendien wist hij in dertien wedstrijden in ieder geval een keer een sack te noteren. Hij kwam een halve sack tekort om het NFL-record van Michael Strahan te evenaren. Door Houston de franchise tag op te leggen zijn de Chiefs waarschijnlijk $13 miljoen kwijt in 2015.

Suh lijkt te mogen gaan cashen bij een ploeg die zijn nare gedrag op het veld door de vingers wil zien of kan corrigeren. De Lions willen de franchise tag niet gebruiken voor de reusachtige defensive lineman en een langer contract lijkt er niet in te zitten. Suh wil maar al te graag de beste betaalde lineman in de historie van de NFL worden en de Lions willen hem dat geld niet geven. Ook vorig seizoen gingen beide partijen al met elkaar om de tafel om er een contract uit te laten rollen, maar dit is dus niet gelukt.

Naast Houston heeft ook Demaryius Thomas een verplicht eenjarig contract gekregen van de Denver Broncos. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een van de voornaamste targets van Peyton Manning en was in drie seizoenen goed voor 35 touchdowns. De tag van de ene Thomas betekent dat de andere Thomas die niet krijgt: tight end Julius Thomas. De atletische passcatcher mag dus op zoek naar een andere ploeg en heeft over aandacht niets te klagen. Naar verluidt hebben veel teams interesse in hem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *