Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates laten Arnhem varen

Nijmegen Pirates speelden gisteren in de derde wedstrijd van het seizoen tegen Arnhem Falcons. Bij de Pirates maakten de Poolse internationals Adam Rogowski (25) en Seweryn Wisniewski (30) hun debuut. Zij wonen en werken allebei in Nederland en zij hebben beide In Polen football gespeeld. Rogowski is een linebacker, Wisniewski een defensive end.

De Gelderse Derby leek, in het eerste half uur, een ontmoeting te zijn tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Beide partijen wisselden regelmatig van balbezit, zonder veel vooruitgang te boeken qua yards of punten te scoren.

Hier trad plotseling verandering op toen de Falcons de score opende via een run van Brandon Stamper. Nijmegen, dat zich tot die tijd op de running game van Arnhem had geconcentreerd, ondervond hierna ook dat Arnhem een aardig balletje door de lucht kon passen. Hierdoor scoorden de Falcons in korte tijd ook een tweede touchdown.

Het bleek de Achilleshiel van de Pirates, die hierdoor duidelijk van slag waren. De offense kreeg heel wat kansen via running backs Steven Austin en Roel van Teeffelen, maar kwam weinig vooruit. Dit zette zich voort in het tweede quarter. Het spel van de Pirates werd rommelig; een snap werd gemist en een hoosbui aan incomplete passes viel het publiek ten deel. Tot overmaat van ramp kwam een punt na een fourth down poging maar een paar yards ver.

Dit alles leidde tot heel veel zelfvertrouwen bij de Falcons. En hoewel ook veel passes van de Falcons incomplete waren en hun verdediging bij tijd en wijle ook niet even sterk, gooide hun quarterback toch meer zuivere ballen. De twee Amerikanen Brandon Stamper en Jermaine Ramsey zetten hun stempel op het spel, waardoor de Arnhemse formatie met een voorsprong van vier touchdowns de theepauze in ging.

In het derde quarter kwamen de Pirates aanvallend sterk terug. Dit leidde tot een mogelijkheid tot vlak voor de goalline, die door de Falcons verdediging werd gekeerd. Het weerhield de Pirates van de eerste touchdown van dit seizoen en de eerste touchdown op eigen bodem. De ploeg uit Nijmegen liet in totaal vier kansen om te scoren voorbijgaan.

De defense maakte het na deze mogelijkheid de Falcons nog behoorlijk moeilijk. In het vierde kwart bracht wederom een pass op de geheel vrijstaande Jermaine Ramsey de eindscore: 33-0. Slechts een klein opstootje in de slotminuut vertoonde voor het eerst enige passie bij met name de Nijmegen Pirates, die aan de lichaamshouding te zien duidelijk verslagen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *