Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook tags voor Gostkowski, Clay en Pierre-Paul

Kort voor de deadline van 16.00 uur Eastern Time is het aantal Tags van 2014 geëvenaard in 2015. De Patriots plaatsen de Franchise Tag op kicker Stephen Gostkowski, waar de Giants dat doen op defensive end Jason Piere-Paul. De Dolphins delen de Transition Tag uit aan tight end Charles Clay. Daar bleef het bij in 2015.

We voorspelden al dat de Cowboys vandaag receiver Dez Bryant zouden taggen. Vanmiddag wisten we ook al dat Justin Houston en Demaryius Thomas dit label zouden krijgen. Zojuist kwamen er dus nog drie bij. Die van kicker Stephen Gostkowski bij de Super Bowl winnaars is niet geheel verrassend. Met 154 punten was hij het afgelopen jaar topscoorder in de NFL. De tag levert de speler van een wellicht minder opvallende positie toch 4,1 miljoen dollar op.

Ook de tag van Jason Piere-Paul bij de New York Giants hing al in de lucht. Al kun je je afvragen of 14,1 miljoen salaris het komende jaar op de begroting voor JPP niet net iets te veel is, ondanks zijn 12,5 sacks vorig jaar. Maar daarover valt uiteraard te twisten.

Transition Tag Clay
Verrassender was de Transition Tag die de Miami Dolphins voor Tight End Charles Clay. De 26-jarige speler kampte heet afgelopen jaar met diverse blessures, maar was toch het derde doelwit door de lucht met 58 vangballen voor 605 yards. Bij de Transition Tag krijgt een speler bij het éénjarige contract het gemiddelde salaris van de top 10 op deze positie, waar dit bij de Franchise Tag de top 5 is. Voor Clay betekent dit toch een salarisstrookje van 7,1 miljoen in 2015. Niet mis voor iemand die in 2011 pas in de zesde ronde werd gedraft.

Bij een Transition Tag mag de speler nog wel met andere teams onderhandelen. De Miami Dolphins houden in dit geval dan wel het ‘right of first refusal’, wat betekent dat ze het aanbod van een van de andere 31 teams alleen hoeven te evenaren. De Dolphins mogen de tag overigens ook nog annuleren. Alleen mag je dan het opvolgende jaar geen Transition Tag meer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *