Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdammer Evenwel breekt Lightning Leiden

Grote man aan de zijde van de Amsterdam Crusaders in de moeilijke wedstrijd tegen Lightning Leiden was running back Endy Evenwel. Het werkpaard van de Red Army vergaarde 213 yards op 15 carries en was goed voor twee scores. Hiermee was Evenwel een plaaggeest voor Leiden, dat tot aan de rust zicht had op een stunt. Leiden verloor uiteindelijk omdat Evenwel hen de hielen liet zien: 07-21.

Het was vooral de luchtafweer van Leiden dat Amsterdam wist te bemoeilijken. Na twee goede prestaties op rij was Joey Kraan tegen de Sleutelstad minder effectief. Kraan gooide maar 3 van zijn 9 passes raak voor 34 yards. Zijn backup Claudio Bartelozzi had identieke cijfers (3-8-36), waardoor de hoofdstedelijke Tulip Bowl runner up haar heil over de grond zocht.

Amsterdam Crusaders incasseerde afgelopen zondag wel voor de tweede keer dit seizoen een touchdown. Beide touchdowns kwamen tegen klassementslaagvliegers, dus dat moet toch te denken zetten in Mokum. De touchdown pass van quarterback Dany Ortega op running back Glenn van Gorcum zal de defensie van de Cru nog steeds op het netvlies staan gebrand, alsmede de prestatie van een van de Leiden twins. Ortega liet zien dat hij beter is dan zijn rangschikking in het leiderklassement van AFBN quarterbacks doet vermoeden. Hij gooide 19 van de 32 passes raak voor 151 yards.

Voor de statistieken van deze wedstrijd kijk je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *