Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Johnson ruikt onraad en mag weg bij Houston

Aan de tijd van Andre Johnson bij de Houston Texans lijkt een einde te komen. De receiver mag na 12 seizoenen van de club op zoek naar een nieuwe ploeg, zolang daar maar de juiste compensatie tegenover staat. Naar verluidt zinde Johnson het niet dat zijn rol bij de Texans vanaf volgend seizoen zou veranderen.

De receiver geldt als een van de beste offensieve spelers in de korte historie van de Texans. 12 jaar lang stond hij te boek als een elite receiver, maar de afgelopen seizoenen begonnen mensen wel aan de stoelpoten te zagen van die status. Vorig seizoen was hij prodcutief, maar zaten blessures en een gebrek aan touchdowns hem dwars. Volgens bronnen kreeg hij van de coaches te horen dat hij komend seizoen nog maar 40 ballen zou vangen in plaats van 85. Dat was een bittere pil die Johnson niet zomaar wilde slikken.

Met nog twee jaar op zijn contract bij Houston mag hij dus op zoek naar een geschikte partner voor een trade. Hij weegt zwaar op de salary-cap van zijn ploeg, met $16.1 miljoen in 2015 waarvan $10.5 miljoen een basis salaris is. Dat basis salaris zou in 2016 omhoog gaan naar $11 miljoen en in totaal 14.675 miljoen visjes die op de salary-cap van Houston drukken.

Johnson zelf heeft al afscheid genomen van zijn ploeg, door op Instagram een soort ‘in memoriam’-filmpje te plaatsen met de tekst: “Bedankt Houston voor 12 geweldige jaren. Een speciaal dankjewel aan alle fans die mij hebben gesteund tijdens mijn carrière. #TeamEighty”. Dat laatste refereert aan zijn rugnummer: 80.

De rol van Johnson in de offense van de Texans zou minder worden door de opstanding van DeAndre Hopkins als belangrijkste wapen van wie er ook als quarterback acteert in Houston. Johnson zelf vindt dat hij nog steeds als eerste viool, ehh receiver, kan optreden in de NFL. “Ik snap niet waarom ik geen basis receiver ben in deze league. Daar kan ik niet bij. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen daar ook niet bij kunnen”, aldus de receiver on behalf of 90% van de footballfans. Datte ge ut weet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *