Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Na een RB, nu een QB voor de Bills

De trade voor LeSean McCoy is nog niet officieel, maar de Buffalo Bills hebben in ieder geval een quarterback die hem volgend jaar de bal kan geven. De ploeg van Rex Ryan haalde woensdag Matt Cassel binnen van de Minnesota Vikings, in ruil voor twee draft picks (niet bekend welke precies, maar heel hoog zullen ze niet zijn).

Met de Cassel-trade maakt Ryan zijn intenties voor komend seizoen duidelijk: de Bills willen met de Patriots gaan strijden om de titel in de AFC East. Aan de defense van de ploeg lag het de afgelopen jaren niet, maar de offense kon maar moeilijk meekomen. Met McCoy en de ervaren Cassel kan hier wel eens verandering in komen. Hoewel Cassel in Minnesota op het tweede plan was geraakt, heeft hij 10 jaar ervaring in de NFL en al bewezen dat hij een goede quarterback is (of kan zijn). Bij New England nam hij de ploeg over van de toen geblesseerde Tom Brady, waarmee hij een contract afdwong bij de Kansas City Chiefs (6 jaar voor $62.7 miljoen). De Chiefs leidde hij in 2010 naar hun eerste winst in de divisie in zeven jaar, maar de jaren erna ging het steeds minder. Uiteindelijk eindigde hij bij de Vikings, waar hij vorig jaar wel een paar wedstrijden in de basis stond, maar in september zijn voet brak en zijn seizoen zag eindigen.

In Minnesota is het tijdperk van Teddy Bridgewater ondertussen begonnen, in Buffalo krijgt Cassel concurrentie van EJ Manuel en Jeff Tuel (nouja, concurrentie..). Het was al duidelijk dat Ryan niet tevreden was over de quarterback-situatie in Buffalo en het heeft niet lang geduurd voordat hij er iets aan gedaan heeft. Voor Cassel betekent het een terugkeer in de AFC East, waar hij bij de New England Patriots lang de backup was van Tom Brady.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *