Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vaste waarde Amsterdam Panthers stopt

Het ontslag van hoofdcoach Markus Zielke heeft in retroperspectief de hart en en ziel uit de Amsterdam Panthers gerukt. Maanden na het debacle worden de puinhopen zichtbaar en kost het de vereniging opnieuw een speler. En niet zomaar eentje: quarterback Anthony Slootmaekers houdt het voor gezien.

De quarterback informeerde zijn coaches voorafgaand aan het seizoen, ergens in oktober, dat hij mogelijk wilde stoppen. “Reden hiervoor waren de geruchten dat meerdere spelers, waaronder meerdere o-liners, zouden gaan stoppen of naar een andere vereniging zouden gaan,” aldus de quarterback.

De spelverdeler werd gevraagd zijn beslissing nog even voor zich te houden en de oefenwedstrijd tegen Groningen als ijkpunt mee te spelen om te beslissen of hij het seizoen met de Panthers in wilde gaan. Slootmaekers ging hier in mee en speelde mee. Pas veel later ontvouwden de Panthers-coaches echter hun wilde plannen met hem. De club wilde het seizoen ingaan met een two-headed monster op de quarterback-positie, waarbij Slootmaekers de duties zou afwisselen met Sven Janssen. Wel werd de team-captain duidelijk gemaakt dat vooral Janssen in de drivers’ seat zou zitten.

“Ik zat daar niet op te wachten,” geeft Slootmaekers aan, zeker omdat hij zelf al serieuze overpeinzingen had. “Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes heb ik dan ook aangegeven te willen stoppen, omdat het dan beter is als het team volledig onder leiding van Sven staat. We hebben toen afgesproken dat ik de wedstrijd mee zou spelen en we daarna verder zouden kijken. Voor zowel het team als mij persoonlijk was de wedstrijd natuurlijk een teleurstelling door het verlies.”

“Het ‘zure’ is nu dat het voelt alsof de keuze voor mij is gemaakt. Ondanks dat ik het seizoen met de Panthers ben ingestapt, hebben de coaches mijn twijfels meegewogen om een andere quarterback aan te wijzen als starter,” aldus de voormalig teamleider. “Andere zaken zijn meer practisch van aard: dat er bijvoorbeeld een contributieverplichting resteert. Gelukkig ben ik daar met het bestuur gedeeltelijk uit gekomen en betaal ik bijvoorbeeld ook niet de aanschafkosten van het nieuwe outfit.”

“Voor mij houdt het hier op. Dit seizoen kan ik sowieso nergens heen, omdat ik formeel lid ben van den Panthers. Ik weet sowieso niet of ik mijn carriere elders wil voortzetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *