Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles neutraliseert Sven Janssen

Door quarterback Sven Janssen te isoleren en te blesseren, hebben de Alphen Eagles op een makkelijke wijze de wedstrijd tegen Amsterdam Panthers gewonnen (0-33). Janssen viel afgelopen zondag geblesseerd uit met een kwetsuur die zich niet heel ernstig laat aanzien. Toch houdt de Panthers-organisatie hem voorlopig aan de kant, totdat zijn herstel 100% gegarandeerd is (foto: Maarten van Bergen).

Na zijn monsterweek tegen Hilversum Hurricanes (waarmee hij zichzelf meteen op de kaart zette als leading rusher), had Janssen maar een bescheiden statsline tegen de Panthers. Janssen kon geen completions noteren op zes pass-pogingen en werd ook over de grond aan de ketting gelegd. Janssen zette het vijf keer op een lopen, maar vergaarde hiermee maar 12 yards.

Zijn vervanger, backup Mick Hanzen in afwezigheid van Anthony Slootmaekers, probeerde nog iets van zijn speeltijd te maken, maar was onmachtig tegen de Eagles defensie. Hanzen eindigde met een completion percentage van 29% en zag een pass onderschept door Danny van Brussel. De onderschepping ging tot overmaat van ramp voor een Pick Six.

Doekje voor het bloeden was dat ook de Alphense evenknie Richard Bouthoorn niet tot grootse prestaties kwam. Bouthoorn gooide een touchdown pass naar Amir Anches, die hiermee voor de derde keer op rij een score wist te noteren. Voor de rest leunde de Eagles offense vooral op special teams en de defense.

Kijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *