Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons verrassend meest aanvallende ploeg

Wie al vluchtig een blik op de League Leaders had geworpen, was het zeker niet ontgaan dat er ook een update op het gebied van team stats is doorgevoerd door onze statscrew. Hieruit blijkt dat de Arnhem Falcons aanvallend meer potten hebben weten te breken dan de tegenvallende Alphen Eagles (foto Cherie Photography).

Sinds deze week leiden de Arnhemmers dan ook de ranglijst van meest aanvallende team met 288 yards per wedstrijd. Belangrijk is wel om te melden dat het gemiddelden zijn en dat Arnhem pas twee duels achter de rug heeft. De Pirates zijn het meest vervloekte team in aanvallende modus. De Nijmegenaren komen niet verder dan 56 yards per wedstrijd en hiermee is de playoff kandidaat van 2014 duidelijk nog niet in de ‘groove’.

Verdedigend zijn dezelfde Pirates ook gezakt op de ranglijst, door de dominantie waarmee zij tegenstand kregen van de Falcons. De Eagles ondertussen zijn heer en meester in de defensieve categorie. Vijandige aanvallers moeten van goede huize komen om de 68,5 yards per wedstrijd te overbruggen. Vooral door de lucht weet niemand zich raad tegen de Alphenaren.Geen wonder dat zij na drie competitieronden dan ook nog geen enkel punt hebben hoeven incasseren (een wereld van verschil met Nijmegen, dat al 100 punten aan de broek kreeg).

Kijk zelf en oordeel bij onze teamstats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *