Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Paycut Manning bij Denver Broncos

Het moet een lastige dag zijn om Peyton Manning te heten. De quarterback van de Denver Broncos gaat volgend jaar een schep geld minder verdienen.

Er hing lang een wolk van mysterie rond Manning’s toekomst bij de Broncos. Denver zou huiverig zijn de quarterback de volle mep te betalen voor 2015, aangezien hij er aan het eind van het seizoen uitzag als een… 38-jarige quarterback.

Daarom krijgt hij vier miljoen dollar minder, volgend jaar. Bewaar echter je medelijden: Van de 15 miljoen die hij nu gaat beuren hoeft hij echt geen droog brood te eten. De Broncos gaan het geld gebruiken om in free agency (start: volgende week dinsdag) wat versterking te halen of bewezen krachten te houden. De Broncos voelen de kansen van een kampioenschap met Manning under center kleiner worden: 2015 Voelt als een laatste kans, hoewel hij ook in 2016 onder contract staat.

Bronnen rond de man zelf denken dat Manning geïrriteerd is door de daling in salaris. Hij wil er zelf niets over kwijt: ‘Ik praat niet over mijn contract. Dat heb ik in achttien jaar nooit gedaan, en daar ga ik nu ook niet mee beginnen.’ Hoewel hij er aan het eind van het seizoen dus matig uitzag, is Manning zijn geld waarschijnlijk wel waard. Niemand gooide de afgelopen jaren voor méér yardage of touchdowns dan Manning. Hij is, in ieder geval voor het reguliere seizoen, een hele goeie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *