Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Colts laten veteraan Reggie Wayne gaan

Clubliefde moet van twee kanten komen ondervond receiver Reggie Wayne nadat de Indianapolis Colts vandaag lieten weten zijn contract niet te verlengen. De 36-jarige speler speelde (209) én won (142) de meeste wedstrijden in het tenue van de Colts. Meer dan Peyton Manning wist te bereiken.

Reggie Wayne mag volgens clubeigenaar Jim Irsay nu hopen op meer speeltijd bij een andere ploeg. Daarmee is het besluit om zijn contract, na 14 jaar Colts, niet te verlengen er eentje ‘in het belang van zowel de Colts als Wayne zelf’. Mooie quote natuurlijk. Maar een beetje algemeen voor de receiver die van alle actieve spelers in de NFL de meeste ballen ving (1.070) voor de meeste yards (14.345) en de derde meeste touchdowns (82). Als we dit in het rijtje plaatsen van alle receivers uit de geschiedenis van de NFL dan staat hij respectievelijk zevende, achtste en 22ste.

Bij de beslissing van de Colts zal meegespeeld hebben dat Wayne in de laatste twee jaar slechts 22 wedstrijden speelde en niet verder kwam dan vier touchdowns.

De vraag is nu of we Reggie Wayne nog wel in actie gaan zien in de NFL. In januari liet hij nog weten dat hij niet wist of hij in 2015 in actie zou komen. De beslissing van de Colts kan deze beslissing versnellen of juist een vuurtje bij hem aansteken dat hij bij een andere ploeg zijn kwaliteiten wil bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *