Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: Week 3

Dat de Amsterdam Crusaders de Eredivisie aanvoeren met 414 rushing yards verbaast waarschijnlijk niemand, maar had iemand kunnen voorspellen dat Endy Evenwel 358 yards hiervan achter zijn naam heeft staan? Afgelopen wedstrijd tegen Lightning Leiden rende Evenwel voor 213 yards met een absurd gemiddelde van 14,2 yards/attempt. Ook tekende hij voor twee scores. Met deze prestatie verdient Evenwel de Gear4Teams Player of the Week Award voor week 3 (foto: Bodeca.nl).

De kleine running back met nummer 34 is een grote onbekende in de Eredivisie, maar toch is de 20-jarige al bezig aan zijn twaalfde seizoen American Football. De hele jeugdopleiding van de Crusaders heeft hij doorlopen en hij is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij de senioren. Omdat Miquel Castelen nog maar weinig in actie kon komen, ziet Evenwel veel speeltijd. Hij beloont zijn coaches met een 10-yards average per carry.

Zelf vond Evenwel dat de wedstrijd tegen Leiden niet heel goed begon: “Ik begon wat roestig, maar na de eerste drive ging het goed. Het was een stuk makkelijker rennen door de goede blocks van de offensive line en de receivers.”

Coaches hebben niets anders dan lof voor deze Junior Lions international. Coach Mendonca, Offensive Coordinator voor de Crusaders ziet een mooie toekomst voor zijn jonge telg: “Endy en Miquel vechten hard voor een basisplek. Dit maakt beide backs alleen maar beter. Omdat Endy zo jong is, heeft hij nog veel jaren om te leren. Dit zal alleen maar in zijn voordeel werken”.

Ook is Evenwel niet onopgevallen gebleven bij de scouts van de Dutch Lions. Wanneer hij deze lijn doortrekt zal hij zeker in aanmerking komen voor het nationale team, aldus een van de scouts.

De vraag naar het doel van de Crusaders dit jaar werd kort en krachtig beantwoord: “Wij gaan de Tulipbowl winnen!” Dit zou goed aansluiten op een van zijn eigen goals binnen het American Football: Op elk niveau Nederlands kampioen worden. Bij de Peewees, Cubs, Cadets en Juniors is dit al gelukt, dus wie weet kan Endy Evenwel dit jaar zijn lijst compleet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *