Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie Preview: Panthers – Falcons

De enige wedstrijd in de Eredivisie dit weekend is een inhaalwedstrijd tussen de Amsterdam Panthers en Arnhem Falcons. De Panthers hebben nog geen wedstrijd gewonnen en krijgen het ook vandaag weer moeilijk (foto: Cherie Photography).

Waarschijnlijk zien we quarterback Mick Hanzen bij de Amsterdammers in de basis, omdat Sven Janssen geblesseerd uitviel vorige week tegen de Alphen Eagles. Naar verwachting is zijn blessure zodanig dat hij een paar weken rust moet nemen. Anthony Slootmaekers maakt geen deel meer uit van het team, dus is de offense in handen van de third stringer.

Bij de Falcons gaat alles precies anders. Twee gewonnen wedstrijden met een goed lopende offense, die de AFBN leidt in total yards op offense. Hiernaast heeft de Gelderse formatie een defense die tweede staat in opgegeven punten. Ze krijgen dus de bal het veld over en houden tegenstanders op lage scores. Goede ingrediënten voor een succesvol team.

De Matchup
De grote vraag vandaag is of de Panthers defense de running game van de Falcons kan stoppen. De Falcons wisten in twee wedstrijden al voor 371 yards te rushen met een gemiddelde van 5,4 yards/carry. De Panthers rushing defense is echter best OK. Slechts 75 yards per wedstrijd geven zij op over de grond. Wanneer zij de run kunnen stoppen en de Falcons kunnen forceren te gooien zijn er genoeg atleten in het backfield van de Panthers die een play kunnen maken.

Spelers om in de gaten te houden vandaag
Het gaat vandaag aan Arnhemse zijde vooral om het running back duo Lennard Harris en Brandon Stamper. Samen goed voor ruim 300 yards rushing en vandaag hopen zij hier weer 200 yards aan toe te voegen. Quarterback AJ Hobbelink wist vorige week 3 touchdowns te gooien, waaronder twee naar receiver Jermaine Ramsey. De leider in het turnover klassement speelt ook al bij de Falcons. Milan Lentze heeft al 4 interceptions achter zijn naam staan.

Bij de Panthers zijn bij afwezigheid de ogen gericht op quarterback Mick Hanzen. Naar verwachting zal hij iets minder de spread option lopen, dus meer afhankelijk zijn van running back Jesse ter Meulen en receiver Patrick Camara. Maar wees niet verbaasd als die verduvelde Sven Janssen toch het veld weer op komt vandaag.

Onze voorspelling
Wij zien de Falcons het gras van de Panthers omploegen. De wind kan hard waaien op het veld van de Panthers en dat komt de running game ten goede. Wij voorspellen 28-7 voor de Falcons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *