Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys houden NFL’s beste O-line compleet

De Dallas Cowboys behouden right tackle Doug Free voor de franchise met een 3-jarige contractverlenging. De offensive line blijft hiermee compleet. Een linie die van iedere runningback een Pro Bowler kan maken.

Doug Free is met zijn 31 jaar de leider van de offensive line die vorig jaar drie spelers in de Pro Bowl zag optreden (tackle Tyron Smith, center Travis Frederick en guard Zack Martin). Voor quarterback Tony Romo is het natuurlijk al prettig te weten dat zijn bodyguards allemaal terugkeren.

Voor de runningback wordt het helemaal feest. DeMarco Murray werd met dank aan ‘de vijf’ vorig jaar AP Offensive Player of the Year (1845 rushing yards en 13 touchdowns, red.). Hij krijgt de kans om zijn waarde te bepalen via free agency.  Wie er ook voor terugkomt, deze speler rent zich automatisch naar succes. Je moet er voor de andere 31 teams niet aan denken dat de geruchten waarheid worden en de Cowboys Adrian Peterson binnenhalen.

Overigens bekent het vastleggen van Doug Free wel dat diens backup Jermey Parnell waarschijnlijk niet blijft. Weet wel dat Parnell vijf reguliere en twee playoffs-wedstrijden startte in plaats van een geblesseerde Free. Een risicootje in het plan van aanpak van de Dallas Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *