Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem naar zakelijke winst in Amsterdam

De Arnhem Falcons hebben afgelopen zondag aan de Amsterdamse Bok de Korverweg redelijk makkelijk gewonnen van de Amsterdam Panthers. Arnhem won met 25-6 en liftte het seizoenstotaal
hiermee naar een 3-0 record. Hiermee delen zij de leiding in Poule A samen met Alphen Eagles. Een beter doelsaldo van de Alphenaren is het enige dat de twee ploegen onderscheidt.

Aan Amsterdamse zijde kende backup Mick Hanzen een lastige middag, alhoewel hem de effort zeker niet kan worden ontzegd. De aanvalsreeksen eindigden nagenoeg allemaal in een three-and-out, waarna Amsterdam ook op vierde poging vaak de aanval probeerde om te zetten in een first down. Dit lukte slechts eenmaal, toen punter Andy Bediako een 24 yards pass voltooide, alhoewel twee receivers van de Panthers elkaar op dezelfde play het leven zuur maakte. Het was een van de weinige hoogtepunten van het eerste kwart, maar haalde verder niets uit.

Het tweede kwart bracht wel highlights. Met name de 79 yards bom van quarterback AJ Hobbelink op receiver Jermaine Ramsey (uiteraard een touchdown) mag als een backbreaker worden beschouwd, omdat Amsterdam tot die mijlpaal de Falcons aanval fantastisch dicht had weten te metselen.

Dat Arnhem vanaf daar het overwicht had, bleek ook uit de eerstvolgende puntreturn van de Gelderlanders. Uit schier onmogelijke positie wurmde Joost Holtslag zich los van vier verdedigersvoor een 36-yards terreinwinst. Dat Arnhem op die aanvalsreeks nog niet wist te scoren, deerde de ploeg niet. De Panthers zaten na een punt in de val en konden niet meer van eigen helft af komen. Arnhem gebruikte hierna de veelgeprezen running game om voor de tweede keer de endzone te bereiken: 0 -12.

Die gouden formule was ook in de tweede helft succesvol. Arnhem liep de Panthers na de rust tegen de grond. Touchdowns van Lennard Harris (zijn tweede) en Brandon Stamper zorgden voor de onprettige 0-25.

Amsterdam kon daar alleen in ‘garbage time’ nog iets tegen doen. Een onderschepping van #64 werd teruggelopen voor een touchdown om de eer van de hoofdstedelingen te redden. Arnhem zat toen ongetwijfeld al met het hoofd weer in Gelderland.

De Amsterdam Panthers staan door het verlies samen met Lightning Leiden onderaan in Poule B. De ploeg uit Amsterdam moet snel de winning ways vinden, anders riskeert het opnieuw buiten de playoffs te vallen. Hilversum Hurricans heeft op dit moment de tweede plek in de divisie stevig in handen.

Bekijk hier de stats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *