Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots behouden McCourty, richten pijlen op Revis

De eerste horde voor de New England Patriots aangaande de secondary is genomen. De ploeg legde zondag safety Devin McCourty vast voor de komende vijf jaar. Zijn basissalaris is in dat tijdsbestek $28.5 miljoen, maar kan oplopen tot $47.5 miljoen als hij al zijn bonussen haalt. Met het vastleggen van McCourty verleggen de Patriots de aandacht nu naar Darrelle Revis, die dinsdag een flinke payday ontvangt als beide ploegen het niet eens worden over het herstructureren van zijn contract.

McCourty was de voorgaande seizoenen, maar met name het afgelopen seizoen, een vaste waarde voor de Super Bowl-winnaars. Waar hij zijn carrière begon als cornerback, heeft hij zijn stek gevonden als safety in de NFL. De ploeg uit Foxborough besloot de franchise tag niet te gebruiken, maar te blijven onderhandelen over een contract. Dat bleek een goede zet, want zondag bereikten beide partijen een overeenkomst. Hoewel de ene helft van de McCourty-tweeling in New York, Jacksonville, Tennessee en Philadelphia waarschijnlijk meer kon verdienen, was de mix van financiën en de potentie voor een nieuwe titel de grootste trekpleister om in New England te blijven. “Financieel gezien deed de ploeg er een schepje bovenop en behaalde ze de nummers die ik wilde. Dat was het belangrijkste, wat mij gelukkig zou maken.”

Nu één van de puzzelstukjes van de secondary goed ligt, verschuift de aandacht van de Patriots naar het volgende: Darrelle Revis. De cornerback ontvangt veel, heel veel, interesse van andere teams. De meeste aandacht komt vanuit New York, waar de Jets een terugkeer van Revis Island wel zien zitten. Ondanks dat de ploeg van Bill Belichick nu veel geld in McCourty heeft zitten, kan er nog wel een prima deal voor Revis vanaf. Het wordt een drukke dag met onderhandelen, want als dinsdag het ‘nieuwe jaar’ van de NFL ingaat en Revis nog steeds op de payroll staat, ligt het basissalaris van de cornerback vast. Dat salaris: $20 miljoen. De Pats kennende vinden ze dat iets te gortig. Mochten beide partijen geen overeenkomst bereiken, dan is Revis waarschijnlijk voor morgen een free agent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *