Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Willis’ wil is weg

Waar een Willis, is een weg. Maar de wil is er bij Patrick Willis niet meer. De linebacker van de San Francisco 49ers kondigt volgens goed ingevoerde bronnen dinsdag aan dat hij met pensioen gaat. En dat na slechts acht seizoenen in de NFL. Het probleem: een chronische blessure aan zijn teen.

Als leider van de defensie van de Niners was Willis in zijn eerste zeven seizoenen een onmisbare factor. In al die seizoenen bereikte hij de Pro Bowl, een reeks waarmee hij alleen Lawrence Taylor (11) en Derrick Thomas (9) voor zich moet laten. Hij was een vitaal onderdeel van de ploeg die van 2011 tot 2013 driemaal op rij tot de wedstrijd om het kampioenschap van de NFC reikte en in 2012 zelfs tot de Super Bowl (waarin de Baltimore Ravens te sterk bleken).

Vorig seizoen ging het allemaal wat minder met Willis. Zes wedstrijden kwam hij in actie, voordat een operatie aan zijn teen zijn seizoen voortijdig beëindigde. Toentertijd liet de linebacker weten dat hij sterker terug zou komen, maar dat statement lijkt hij nu in te trekken. Wat er in de tussentijd is gebeurd horen we hopelijk morgen, maar blijkbaar is de tank leeg bij Willis.

De 30-jarige linebacker is niet de enige Niner die dinsdag zijn pensioen aankondigt. Ook Justin Smith gooit de handdoek in de ring. De defensive end heeft er dan een carrière van 14 jaar opzitten, waarin hij speelde voor San Francisco en de Cincinnati Bengals. Vijfmaal reikte hij tot de Pro Bowl en in totaal registreerde hij 87 sacks. Bij San Francisco was hij met name succesvol met Aldon Smith achter zich. Dankzij het opruimwerk van Justin kon Aldon vrijuit achter de quarterback van de tegenstander aan. De ‘Smith Stunt’ nam enkele seizoenen geleden legendarische vormen aan en was nauwelijks te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *