Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Julius Thomas’ geldzucht verziekt zijn Fantasy-status

Julius Thomas lijkt de komende seizoenen zijn dagen te gaan slijten in de zon van Florida. De tight end heeft volgens bronnen een overeenkomst bereikt met de Jacksonville Jaguars, die hem $9 miljoen per jaar gaan betalen. Niet bekend is om hoeveel jaar het gaat.

Liefhebbers van Fantasy Football zullen het tafereel met afgrijzen aanschouwen. Thomas was onder de vleugels van Peyton Manning een van de meest productieve passcatchers van de NFL. Over de afgelopen twee seizoenen ving hij 108 ballen voor in totaal 1.277 yards en 24 touchdowns. Dat aantal lijkt echter flink af te gaan nemen, als hij de komende jaren ballen gaat vangen van Blake Bortles. De afgelopen twee seizoenen wisten de tight ends van de Jags niet echt indruk te maken. Alles bij elkaar ving het keurkorps 102 ballen, zes minder dan Thomas in zijn eentje.

Thomas is een succesverhaal uit de koker van John Elway, de voormalige Hall of Fame-quarterback die als bestuurder van de Broncos Thomas in de vierde ronde draftte in 2011. Blessures zorgden ervoor dat hij laat op gang kwam, maar in zijn derde en vierde jaar bleef het niet langer bij potentie en zorgde hij voor een flinke dosis productiviteit. Het afgelopen seizoen had hij na negen wedstrijden maar liefst 12 touchdowns, maar een enkelblessure gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat hij niet meer op zijn oude niveau kwam. De Broncos moesten kiezen welke van de twee Thomas’s ze behielden, Julius of Demeriyus, en kozen daarbij voor de wide receiver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *