Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bears op zoek naar een nieuwe safety

Na een desastreus seizoen waarop de defense 442 punten toestond (31e in de nfl) zijn de Chicago Bears op zoek naar nieuwe spelers om hun defense op te waarderen. De grootste gaten in de secondary zaten vorig jaar in de safety positie. Zowel Ryan Mundy, Brock Vereen als Chris Conte brachten veel te weinig in 2014.

Een safety draften in de eerste ronde is zeker een optie maar vermits er nog grotere problemen zijn op de linebacker positie met het verlies van Lance Briggs is het logischer dat John Fox en Ryan Pace hun 1st round draft pick (nr. 7) aan een linebacker besteden.

De enige twee overgebleven opties? Een trade met een andere ploeg of een free agent aantrekken. Het lijkt er op dat de Bears voor de tweede optie gekozen hebben. Ex-chief Ron Parker en ex-giant Antrel Rolle brengen vandaag een bezoek aan Hallas Hal. Parker is een strong safety in hart en nieren maar hij heeft vorig jaar bij de Chiefs laten zien dat hij ook andere posities, zoals free safety, aankan. Met 84 tackles, een forced fumble en een interception in 2014 zou hij een welkome aanvulling zijn in de geplaagde Bears secondary.

Ook Rolle kan ook meerdere rollen vervullen zo heeft hij buiten safety ook al cornerback gespeeld, een ander pijnpunt van de Bears, zeker nu Tillman volgend seizoen niet meer terugkeert. Met 87 tackles, negen passes defended en drie interceptions zou ook hij de Bears secondary uit de nood kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *