Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Saints zijn nog niet klaar

De New Orleans Saints hebben het er maar druk mee. De ploeg is bezig aan een complete overhaul en gaat daar vandaag rustig mee door. Na onder andere Jimmy Graham moest vandaag Kenny Stills eraan geloven. De wide receiver werd getrade naar de Miami Dolphins voor linebacker Dannell Ellerbe en een third round pick in de Draft.

Het is de Saints waarschijnlijk niet om Ellerbe te doen. De linebacker verdient momenteel $8.5 miljoen en dat is de Saints veel te gortig. Er komt dus óf een flinke paycut, of Ellerbe staat over enkele uren/dagen alweer op straat. De Saints raken ondertussen wel Stills kwijt, een van de lichtpuntjes in de ploeg vorig seizoen. Hij woog niet zwaar op de begroting en was een productieve receiver voor Drew Brees.

De Stills-Ellerbe trade was niet het enige nieuws wat uit Louisiana kwam. C.J. Spiller heeft namelijk een contract getekent in de Superdome. Hij gaat bij de Saints de concurrentie aan met onder andere Mark Ingram, waarvan velen dachten dat hij de feature back zou worden bij de ploeg van Sean Payton. Spiller stond tot vorig seizoen onder contract bij de Bills, maar na het aantrekken van LeSean McCoy was het terugkeren naar Buffalo niet langer een optie.

Door de firesale van de Saints vragen velen zich af wie er niet beschikbaar is om op te halen. Zelfs Drew Brees lijkt op het blok te staan, maar dat blijkt een illusie vanwege wat dat betekent voor de salary cap. Zelfs als ze hem verschepen drukt hij voor $7 miljoen op die cap. Toch blijft de vraag waarom de Saints de dure Brees in een offense duwen die hem eigenlijk niet past. Nu nog niet, in ieder geval. De Saints zijn ongetwijfeld nog niet klaar met shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *