Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Winston Ronde stapt op als bondscoach

Winston Ronde neemt afscheid als hoofdcoach van de Dutch Lions. De bondscoach wil zijn opvolger de ruimte bieden om van begin tot einde aan het roer te staan, wanneer het nationale team zich voorbereid op het Europees Kampioenschap.

Het Europees Kampioenschap werd onlangs verplaatst, alhoewel de nationale federaties in het duister tasten wanneer het prestigieuze toernooi dan plaats gaat vinden. Wel zeker lijkt het dat de EFAF het kampioenschap verplaatst van 2015 naar 2016. Daar Ronde geen intentie had om na 2015 door te gaan bij de oranje equipe, heeft hij nu besloten voortijdig plaats te maken. Zijn opvolger kan zo het hele traject richting het Europees kampioenschap begeleiden en het team naar zijn hand zetten.

Inmiddels heeft Gridiron ook weten te achterhalen wie de opvolger van de bondscoach wordt. Rey Agaoglu, een voormalig safety van de Amsterdam Admirals, vervangt Ronde. Agaoglu speelde in 1997-1999 voor de Arena-gangers en was onderdeel van de meest brede Nederlandse lichting uit de geschiedenis. In 1999 deelde Agaoglu onder andere een rosterspot met Frank Temming, Fabian Baldwin, Haroen Maree, Jeroen Egge en Silvio Diliberto.

Een woordvoerder van het nationale team zegt over de aanstelling: “Wij hebben samen met Winston zo ongeveer elke optie besproken. Rey is 100% de juiste man op de juiste plaats en de juiste tijd voor deze job.”

Gridiron zal de komende maanden uitvoerig verslag doen van de verrichtingen van het Nederlandse vlaggenschip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *