Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pover aanvalsoeuvre nekt Crusaders bijna

Op deze koude zondagmiddag zagen een aantal diehard fans hoe de Amsterdam Panthers het tegen stadsgenoot en rivaal de Crusaders opnamen in de enige echte derby van de Lage Landen. Door Stephan Pront.

Na een lange kickoff return probeerden de Amsterdam Crusaders met man en macht om Player of the Week Endy Evenwel in stelling te brengen. Evenwel had de afgelopen weken laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden en leidde bij aanvang van het duel de league in rushing. De man van de grote yards uit de voorgaande wedstrijden werd nu echter eenvoudig afgestopt door de agressieve verdediging van de Panthers. Ook spelverdeler Claudio Bartolozzi weet in die eerste drive geen potten te breken.

De Panthers laten in hun eerste drive ook geen inspiratie zien. Het beeld dat we in de eerste twee drives zien is een blue-print voor de hele wedstrijd. De noemenswaardige acties waren in deze zeer matige derby op een hand te tellen. Een 35 yards touchdown interception door Fabian Oudsten, een 7 yard touchdown run door Miquel Castelen en een 55 yard touchdown interception door de Panthers waren de voornaamste hoogtepunten. Het waren tevens de acties die de einduitslag in het voordeel van de Crusaders bepaalden. Het werd uiteindelijk 6-12.

Ondanks die magere uitslag en het povere spel, zijn er toch wel interessante dingen te melden. De gretigheid van de Panthers, het niet willen opgeven, hield de bloedeloze wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend. Wat echter vooral in het oog sprong was dat zowel Crusaders-spelverdeler Bartolozzi als running back Evenwel niets tegen de agressieve verdediging van de Panthers in konden inbrengen. Het was alsof de Panthers exact wisten wat de Cru aanval van plan was. Het magere aanvalsoeuvre van de Crusaders werd  in deze wedstrijd pijnlijk aan het licht gebracht en kostten de Tulip Bowl finalisten bijna de kop.

De verdediging van de Cru was de hele wedstrijd soeverein, maar als spelverdeler Kraan niet achter center staat krijgen de Crusaders vooralsnog geen aanvalsdrive van de grond. In deze wedstrijd was dat deels door het goede spel van de Panthers, maar ook deels doordat de Crusader aanvalsmachine de laatste weken hapert en over te weinig variatie beschikt. Dit moet een zorgelijke zijn voor de Crusaders, die het team voor hun eerste EFL wedstrijd echt opgelost moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *