Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Battle of Amsterdam

Vanmiddag staat de zwaarbeladen Amsterdamse derby op het programma. Tweemaal per jaar vechten beide teams voor de titel “beste team van Amsterdam” en meestal winnen de Crusaders deze. Door: Pascal Matla.

De Crusaders zijn 3-0 en staan daarmee eerste in Poule B. Na twee relatieve simpele wedstrijden werd vorige week tegen Leiden moeizaam gewonnen met 21-7. De Panthers moeten hun eerste wedstrijd nog winnen dit seizoen. Met 0-3 nemen zij een derde plek in, in dezelfde poule B. Afgelopen week verloren zij thuis van Arnhem Falcons met 25-6. Als we de cijfers mogen geloven wordt het vanmiddag een makkelijke wedstrijd voor de Cru. Maar de cijfers hebben ons dit seizoen al goed in de maling genomen…

De Matchup

Twee dingen waar de Crusaders goed in zijn dit seizoen: De bal rennen en turnovers creeren.
414 yards terreinwinst werden er al geboekt over de grond. De Crusaders rennen de bal met een gemiddelde van 6,7 yards/attempt en dat is gewoon hartstikke goed. Ook heeft de Cru al acht turnovers geforceerd in 3 wedstrijden en staan hiermee bovenaan in de ranking. Drie van deze turnovers werden trouwens teruggebracht voor een touchdown, dus de defense heeft zo haar aandeel in het succes.
De vraag is dus: kunnen de Panthers deze running machine stoppen? Tegen eerdere tegenstanders lukte dat aardig, behalve tegen Arnhem vorige week.  De Panthers offense is nog steeds zoekende naar een succesvol systeem. Ook hier proberen ze de bal meer te rennen, maar dat heeft nog niet veel succes opgeleverd. En vandaag zal het niet veel makkelijker worden, aangezien de Cru maar 88 yards rushing per game opgeeft.

Spelers om in de gaten te houden

Bij de Panthers is het onzeker of quarterback Sven Janssen weer hersteld is van zijn blessure. Mick Hanzen zal waarschijnlijk weer onder center staan. Don Stuurland heeft meer reps gekregen op running back en dat ging niet eens zo slecht, dus ook hem zullen we meer in het backfield zien staan. En wanneer Andy Bediako in het veld staat, gaan alle ogen naar hem. De punter/receiver rent en gooit graag met de bal vanuit welke positie dan ook.
Aan de kant van de Crusaders is Endy Evenwel de grote man. De leider in het rushing klassement mag vandaag naar alle zekerheid weer wat yards aan zijn totaal toevoegen. Ook zal quarterback Joey Kraan weer een beroep doen op receivers Melvin Maasdamme en Dylan von Gerhardt. Sean Richards, al goed voor 2 interceptions voor touchdowns, zal in het backfield loeren op een mogelijkheid zijn derde binnen te halen.Onze voorspelling
Wij verwachten een wedstrijd vol emotie met winst voor de Cru: 6-33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *