Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Draft Bust 2006: Matt Leinart

Reggie of Mario? Mario of Reggie? Dat was de grote vraag van de 2006 NFL Draft. Wie zal er als eerste draft pick naar de Houston Texans gaan? Zal dat Reggie Bush worden, een van de meeste dynamische en beste college football spelers die ooit heeft rond gelopen? Of toch Mario Williams: een freak van een atleet die als defensive end de aankomende jaren Peyton Manning moet opjagen in dezelfde divisie als de Houston Texans. En dan hebben we nog home town hero Vince Young, die in de Rose Bowl de beste wedstrijd speelde die een collegespeler ooit heeft laten zien. En waar zou Matt Leinart heen gaan, de All Amercan pretty boy met een Heisman in zijn zak en twee nationale kampioenschappen.

Matt Leinart is een legendarische college quarterback, die tweemaal zijn team naar een National Championship leidde. Deze teams worden beschouwd als de beste college teams ooit. Teams die vol zaten met de grootste talenten, veel toekomstige NFL spelers en gecoached werden door Pete Carroll. Tegenstanders werden door deze Armada letterlijk vernederd.

Meerdere USC spelers wonnen in deze periode een Heisman Throphy en zo ook Matt Leinart. Naast het binnenharken van de prestigieuze collegeprijs brak hij het ene record na het andere. De hamvraag was echter altijd: is hij nou zo goed of maken de spelers om hem heen Leinart beter.

De verwachting was dat Matt Leinart al in 2005 de draft in zou gaan. Als hij dat had gedaan was hij 100% zeker de first overall draft pick geweest. Echter koos hij ervoor om voor een ongekende derde national championship op rij te gaan. Tot aan de Rose Bowl leek het er ook op dat Matt Leinart en USC die derde titel op rij zouden pakken, totdat Vince Young samen met zijn Texas teamgenoten besloten daar een stokje voor te steken.

Matt viel in de draft van 2006 draft naar de tiende plek. Hier besloten de Arizona Cardinals de gok te wagen. Helaas viel zijn loopbaan door vele blessures, zijn lousy work ethic en de wederopstanding van Kurt Warner bij de Cardinals in het water. Gelukkig is zijn jersey nummer #11 retired bij USC en kan hij nog steeds als een koning over de campus lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *