Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen leunt tevergeefs op oude quarterback

De tweede ronde van de strijd tussen de Gelderse rivalen in de Eredivisie, Arnhem Falcons en Nijmegen Pirates , vond zondag plaats op het sportpark Cranevelt in Arnhem. Op het fraaie kunstgrasveld van de Falcons stelde de thuisploeg, zoals gebruikelijk gehuld in blauwe nevelen, een respectabel aantal rookies aan het publiek voor. Door: Cherie Fotografie.

Evenals de vorige keer ontspon zich toen een kat en muis spel op het middenveld, waarbij beide partijen weinig yards op elkaar wisten te veroveren. Toen de rivalen elkaar twee weken geleden in Nijmegen troffen werd al snel duidelijk waar de sterke en zwakke punten van beiden waren; beide teams waren zich daar nu terdege van bewust. Opvallend was dat de defense aan beide kanten sterk was, zeker in het tegenhouden van de running game.

Dat de offense van Arnhem Falcons ook vandaag weer veel sterker bleek te zijn dan die van de Pirates was geen verrassing. Dat ze het tegen de Pirates vooral moeten hebben van de passing game wist ook een ieder. De eerste punch had echter door de bezoekers uitgedeeld kunnen worden, ware het niet dat receiver Bart Ebben een streep van zijn quarterback Jeroen van Hilten simpel uit de handen liet vallen. De Pirates vertrouwden tijdens het merendeel van de wedstrijd qua offense op hun oude quarterback. Mede daardoor verliep het aanvallende spel van de Pirates dit keer redelijk soepel.

De schrik van de wagenwijd openstaande receiver van Nijmegen deed Arnhem opleven. De eerste touchdown was dan na tien minuten ook voor de Arnhem Falcons. De supersnelle Jermaine Ramsey vond een gaatje achter het backfield van Nijmegen en rende makkelijk de endzone binnen. Een geslaagd extra punt bracht 7-0 op het scorebord.

Een half uur later leek het erop dat Jermaine’s land- en teamgenoot Brandon Stamper de tweede zespunter had gevangen, maar de Nijmeegse verdediging had hem zover het vak uitgedreven dat hij buiten de lijn was geland. Die eer was even later wel weggelegd voor Thijs Steffen, de tight end die een pass ving en met de bal moeiteloos de endzone inliep.

Lennard Harris (42) bracht de stand daarna op 21-0 voor de Falcons. In het derde quarter lieten de Pirates zien dat hun oude garde het spelletje met de bal nog niet verleerd is: een trefzekere pass van QB Jeroen van Hilten op een in de endzone geheel vrijstaande Bart Ebben zette zes punten voor de Pirates neer op het scorebord. Het was de eerste score voor de Pirates in dit seizoen. Helaas was de vreugde van korte duur, omdat Jermaine Ramsey vlak daarna nog maar een extra duit in het zakje deed. De spectaculaire touchdown even voor het eindsignaal bracht de eindstand op 27-6 voor het thuisteam.

De wedstrijd verliep in een overwegend collegiale sfeer. Topscorer deze wedstrijd was, het zal niemand meer verwonderen, Falcons wide receiver Jermaine Ramsey, die twee van de vier touchdowns op zijn naam zette. Aan Arnhemse zijde was ook Brandon Stamper vermeldenswaard. De Amerikaan liep voor 140 yards over de grond.

De Pirates betaalden ook nog een prijs voor de nederlaag. Linebacker en captain of the defense van de Pirates, Russell Slootstra, raakte tijdens een quarterback hurry geblesseerd aan zijn hand en maakte de wedstrijd niet af. Slootstra forceerde met zijn actie een onderschepping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *