Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

24-jarige Chris Borland uit voorzorg met pensioen

Linebacker Chris Borland van de San Franciso 49ers geeft er op 24-jarige leeftijd de brui aan. Na een succesvol rookie seizoen heeft hij geen ‘desire’ om zijn gezondheid in de waagschaal
te leggen voor een succesvolle loopbaan.

Borland heeft daarom een weloverwogen besluit genomen dat zijn eerste campagne ook zijn laatste is. Dat moet een shock zijn voor de San Francisco 49ers, die gehoopt hadden met de jonge opkomende ster een vervanger te hebben voor Patrick Willis. De Pro Bowl linebacker van de Niners kondigde vorige week al zijn pensioen aan. Ook defensive end Justin Smith lijkt met dezelfde plannen rond te lopen.

Borland was vorig jaar een van de weinige lichtpuntjes op een ondermaats San Francisco team. De rookie maakte big play na big play, nadat Willis met een teenblessure was afgehaakt. Borland kwam tot 108 tackles, een sack, twee interceptions en vier passes defended. Borland was de leading tackler van SF, ondanks dat hij maar 14 wedstrijden in actie kwam.

Het schokeffect van de beslissing van Borland is groot. De verwachting is dat hij niet de laatste jonge speler is die vanwege gezondheidsredenen de harde sport vaarwel zegt.

Grote namen als linebacker Patrick Willis (30) en Tennessee Titans quarterback Jake Locker (26) gingen hem al voor. De gezondheidsproblemen van de oude generatie NFL-spelers lijken de nieuwe generatie wakker te schudden en kunnen een groot probleem worden voor de continuiteit en aantrekkelijkheid van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *