Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Antwerp Diamonds vs. Ghent Gators

Dit weekend nemen de Antwerp Diamonds het op tegen regerend Belgisch Kampioen de Ghent Gators. Voor de ploeg uit Antwerpen, die twee weken geleden hun eerste wedstrijd wonnen op twee jaar tijd, zal de wedstrijd in Gent geen gemakkelijke opdracht worden.

Coaches John Jolie en Marco Kamidi weten echter wel waar ze aan toe zijn met de Ghent Gators. Een team met een uitstekende quarterback, Bart Killens en een zeer goede defense waarin linebacker Willem Doms en defensive back Kim Jolie de sterkhouders zijn. Zo sterk is hun defense dat ze alleen maar onside kicks uitvoeren op special teams en bijna nooit punten omdat ze er van uit gaan dat hun defense alles en iedereen kan stoppen. Of ze kunnen het gewoon niet, maar van een ploeg die zo dominant is op alle fases van het spel is het moeilijk te geloven dat punts en gewone kickoffs een probleem zouden vormen. Mooie bonus is natuurlijk wel dat ze toch een paar maal per wedstrijd de onside kick ook lukt en dat ze dan de bal krijgen rond de 50 yard lijn. De Gators wonnen hun eerste drie wedstrijden met een 40-tal punten verschil. Waar er nog veel gaten in het spel zaten in hun openingswedstrijd tegen de Leuven Lions heeft Gent de laatste wedstrijden laten zien dat ze nog steeds een van de beste ploegen van België zijn.

Aan de andere zijde staan de Antwerp Diamonds, een ploeg die vorig jaar geen enkele wedstrijd won en in een fase van opbouw zit. De meeste Spelers van de Antwerp Diamonds hebben minder als vijf seizoenen op hun teller staan waaronder linebacker Erik de Boeck en wide reciever Pieter Wauters. Al zijn er ook een aantal sterkhouders die al meer als tien jaar meedraaien zoals linebacker Sergio Borra, defensive end Thomas Verhelst, tight en Michael Vervaet en offensive lineman Gilles Pierre. Zij werden in het offseason versterkt met center Rudi Van Goethem en offensive lineman Mario Van Leuven die terugkomen van een tijdje niet spelen. Als quarterback hebben de Antwerp Diamonds nu, als enige ploeg in België, een Amerikaan: Cody Butler. Als quarterback in high school en een kicker voor de universiteiten van Nebraska en South Dakota heeft Butler een heel specifieke skillset en football-kennis die de Diamonds zeker ten goede komt. Net zoals Gent hebben ook de Diamonds drie wedstrijden gespeeld waarvan zij er twee (zij het nipt) verloren. Vooral de eerste wedstrijd die met 12-9 thuis verloren werd van de Ostend Pirates was een zure pil om te slikken voor de Antwerp Diamonds.

De matchup is er een van twee geweldige defenses, beide minder als twee touchdowns per wedstrijd toegestaan, die moeten proberen om de bal zo veel mogelijk aan hun offense te geven. De taak voor de Diamonds is zeer simpel, stop de Pass attack van de Gators. De almachtige Bart Killens die in de eerste twee wedstrijden 8 touchdowns gooide blijkt voor heel de competitie moeilijk af te stoppen zijn. Voor de Gators is de taak dezelfde als elke wedstrijd, maak meer als 50 punten en dan is winst bijna onvermijdelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *