Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Regelboek NFL traditioneel onder het vergootglas

De jaarlijkse bijeenkomst van alle 32 NFL-eigenaren zit er weer aan te komen. Dat betekent dat de afgelopen weken ploegen aanvullingen en veranderingen op het regelboek konden indienen. Zoals verwacht zijn veel teams voor het uitbreiden van ‘instant replay’, maar kwamen er ook een aantal opvallende suggesties binnen waaronder de ‘bonus field goal’ van de Indianapolis Colts.

De hoeveelheid vlaggetjes op het veld, en de rechtmatigheid daarvan, tijdens NFL-wedstrijden is al jaren een onderwerp van discussie. NFL-teams lijken het nu een beetje zat en gaan vol in de aanval. 12 teams dienden, in verschillende vormen, verzoeken in voor het aanpassen van ‘instant replay’. Zo zijn de New England Patriots ervoor dat alles kan worden teruggekeken en eventueel teruggedraaid, terwijl de Detroit Lions de pijlen richten op het corrigeren van arbitrale blunders met beelden. Ook ligt de ‘catch of no catch’-regel onder vuur, mede vanwege de discussie die ontstond na de actie van Dez Bryant tegen de Green Bay Packers.

Het opvallendste verzoek komt dit jaar uit Indianapolis. De Colts hebben namelijk een scenario ingediend voor een ‘bonus field goal’. De situatie zou zich voordoen als een team een two-point conversion succesvol voltooid. De Colts willen dat ploegen daarna de kans krijgen om nóg een punt toe te voegen, door middel van een field goal van 50 yards. “We proberen alleen de discussie over de relevantie van het extra punt op gang te brengen”, aldus GM Ryan Grigson. Op veel steun kan de opvallende aanpassing overigens niet rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *