Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spuuglelijke Derby van Amsterdam in cijfers

De wedstrijd tussen de Amsterdam Panthers en de Amsterdam Crusaders was spuuglelijk. Aanvallend viel er weinig te beleven aan de zijlijn en menig bezoeker zal spijt hebben daar in de kou te hebben verkleumd.

Over lelijke statlines gesproken: de Amsterdam Panthers haalden op een gegeven moment laat in de wedstrijd een negatief yardage totaal. De ploeg raakte 0 van de 16 passes en had twee spelers met negatieve rushing yards: Darryl Williams (-17 yards) en Kevin Duku (-11 yards). Dat het team uiteindelijk tot nog in de positieve yards eindigde had het te danken aan het duo Patrick Camara en Don Stuurland.

Ook Amsterdam had het echter moeilijk. Amsterdam leading rusher Endy Evenwel kwam niet verder dan een gemiddelde van 2.4 yards per carry op 13 pogingen. Quarterback Claudio Bartolozzi had aan de passing kant moeite om zijn receivers te vinden. Van zijn vier completions (op 15 pogingen) gingen er drie naar receiver Melvin Maasdamme.

Slechts 1 van de drie touchdowns die deze wedstrijd te noteren vielen kwam op conto van de aanval. Running back Miquel Castelen bewees zijn waarde met een touchdown run, waar Fabian Oudsten dat op defense deed met een 25 yard interception return voor een touchdown.

Shemmy Radyi scoorde de enige zespunter voor de Panthers. Ook dat was een interception return voor een touchdown.

Bekijk hier de stats van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *