Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Smith: “Wil mijn droom verwezenlijken”

Running back Chris Smith is aangekomen in Braunschweig, maar hij zijn loopbaan gaat vervolgen in de GFL. Hij nam gisteren afscheid van Nederland, nadat familie een surprise party had georganiseerd. Gridiron bracht Smith naar Duitsland.

Gister had je je surprise party, georganiseerd door je moeder, zus en vriendin. Wat vond je ervan?
“Het was een complete verrassing. Het was fijn om omringd te zijn door de belangrijkste mensen in mijn leven. Ik had helemaal niks door. Ik had wel mijn vermoedens. Maar dit overtrof al mijn verwachtingen.”

Vandaag naar Braunschweig. Je eerste indruk?
“Het is hier goed georganiseerd. Ik werd opgevangen door een speler die mij meteen meenam naar het kantoor waar de head coach mij ontving. Ik kreeg meteen mn spiksplinternieuwe helm en shoulderpads aangemeten. Mijn roommate is een jonge duitse offensive lineman en we hebben een leuk appartementje.”

De beleving van American football is hier wel wat anders, nietwaar?
“Er rijden hier een stuk of 15 auto’s rond met bedrukking van de club, op straat zie je mensen rondlopen in kleren van de club. Er hangen affiches overal. Je kan zien dat football belangrijk is voor de mensen in Braunschweig. Dit voelt goed en ik kan niet wachten om mijzelf te bewijzen en een rol te spelen in het succes van de Lions. Volgende week komen Tom van Duijn en Francis Nouvi ook aan en zijn we qua Nederlanders compleet. Het is leuk om een kleine Nederlandse kolonie te hebben hier in Braunschweig.”

Je laat veel achter in Nederland: Je familie, vriendin, vrienden en de Alphen Eagles. Wat doet dat met je?
“Ik heb een droom die ik wil verwezenlijken – om op het hoogste niveau in Europa te spelen – en nu krijg ik een mogelijkheid en grijp ik die met beide handen aan. Ik voel mij gesteund door mijn familie, vriendin, vrienden en teammates bij de Eagles. Dat is de reden dat ik hier gemotiveerd aan de slag kan nu.”

Wat is je verwachting van dit seizoen?
“Ik hoop een rol te kunnen spelen in het succes van de Lions. Verder hoop ik ook zelf een stap te kunnen maken in mijn eigen groei.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *