Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kevin Wesseling rent Evenwel voorbij

Het kan verkeren in de AFBN. Na zijn record-setting day tegen de Hilversum Hurricanes, heeft 010 Trojans running back Kevin Wesseling het stokje van leading AFBN rusher overgenomen van Endy Evenwel.

Evenwel werd tegen de Amsterdam Panthers aan de grond gehouden en moest lijdzaam toezien hoe Wesseling hem in de statische rangorde voorbijstreefde. Opmerkelijk aan het seizoen van Wesseling is de yards per carry die hij meedraagt. De running back is maar liefst 2.5 yards per carry beter dan de Crusaders running back en haalt elke keer dat hij de bal raakt een first down (10,6 yards gemiddeld).

Bij de receivers is Jermaine Ramsey de playmaker. Alhoewel hij dit seizoen nog maar tot 7 catches kwam, laat hij wel elke catch tellen. Ramsey verandert bijna alles in goud, want van de zeven vangballen waren er vijf goed voor zes punten. Met zijn gemiddelde van 32,9 yards per catch is hij dan ook een bedreiging voor league leader Nick da Costa van de Hilversum Hurricanes. Alhoewel Da Costa 12 catches meer heeft, loopt hij qua output maar 1 yard voor.

Bekijk de league leaders via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *