Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

UPDATE: All-Pro Sharper krijgt 20 jaar voor verkrachtingen

Na een dagje onderhandelen met de Vrouwe Justitia verdwijnt All-Pro safety Darren Sharper voor 20 jaar achter de tralies. De voormalig Super Bowl winnaar met de Green Bay Packers bekende schuld voor het drogeren en verkrachten van minstens negen vrouwen in vier staten. 

Na de Packers speelde Sharper ook bij de Vikings om in 2010 af te sluiten bij de New Orleans Saints. In Louisiana gaat hij nu ook zijn gevangenisstraf van 20 jaar uitzitten. Door zijn onderhandeltechnieken en schuldbekentenissen maakte hij op maandag de respectievelijk negen en acht jaar celstraf in de staten Arizona en Nevada onderdeel van de twee decennia brommen. Hij ontliep hiermee een mogelijke levenslange boetedoening achter de tralies.

Naast deze drie staten bekende hij ook min of meer schuld voor de verkrachting van twee vrouwen in Los Angeles. Hij beriep zich echter op de technische term ‘no contest’. Iets wat normaal gesproken iemand doet als hij een boete voor te hard rijden heeft gekregen, maar verzachtende omstandigheden wil aanvoeren dat hij zich bijvoorbeeld moest haasten naar het ziekenhuis met een zwangere vrouw. Wat precies de zogenaamde verzachtende omstandigheden waren voor Sharper in deze zaak is vooralsnog een raadsel. En doet niets af aan zijn 20 jaar celstraf die hij per direct mag gaan uitzitten.

UPDATE:
Saillant detail is dat Darren Sharper als actieve speler in 2006 nog solliciteerde naar de functie van coach bij de Amsterdam Admirals. Hoofdcoach Bart Andrus zag er destijds al weinig heil in, getuige zijn reactie: “Never heard of him”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *