Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chiefs, Broncos en Seahawks krijgen vier extra picks

De NFL heeft de jaarlijkse 32 extra draf picks verdeeld. De Kansas City Chiefs, Denver Broncos en Seattle Seahawks krijgen ieder vier picks ter compensatie van spelers die ze vorig jaar verloren zijn tijdens free agency. 

De regel van ‘Compensatory Draft Picks’ is in 1994 ingesteld om teams te compenseren die belangrijke spelers verliezen, terwijl ze geen vergelijkbare kwaliteit weten binnen te halen. Teams mogen deze extra picks niet gebruiken tijdens trades. Weliswaar arbitrair, maar een mooi voorbeeld om de league competitief te houden.

Nu is het wel zo dat regerend Super Bowl kampioen New England Patriots dit jaar de hoogste pick toegewezen hebben gekregen in ronde 3 (pick 97 overall). Dit als goedmaker dat cornerback Aqib Talib werd weggekocht door de Denver Broncos. In 2000 haalden de Patriots met hun ‘compensatory pick’ in de zesde ronde nog quarterback Tom Brady binnen.

Veertien teams krijgen extra draft picks dit jaar:
4 – Chiefs, Broncos en Seahawks
3 – Ravens en Texans
2 – Patriots, Bengals, 49ers, Panthers en Packers
1 – Cardinals, Rams, Colts en Steelers

Sigaar uit eigen doos?
Saillant detail van de verdeling is dat de Cincinnati Bengals ook in ronde 3 (pick 99) een extra keuze krijgen. Dit ter compensatie van het verlies van defensive lineman Michael Johnson. Een speler die na een jaartje bij de Tampa Bay Buccaneers onlangs een nieuw contract tekende bij de Bengals. Dubbele winst dus voor de ploeg uit de AFC North.

De titel Mr. Irrelevant gaat dit jaar naar de speler die gekozen wordt door de Arizona Cardinals. Hun enige ‘compensatory pick’ is meteen ook de allerlaatste in de draft van dit jaar.

Overigens kregen de Baltimore Ravens sinds de instelling van deze regel de meeste extra draft picks toegewezen. Het waren er 44 in totaal, waarvan dus drie dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *