Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: 4

De vierde speelronde in de Eredivisie van de AFBN werd gedomineerd door 1 man: Kevin Wesseling. De kleine 1,82 meter grote en 80 kilo zware running back speelde groots. De aanvaller van de 010 Trojans speelde de defense van Hilversum Hurricanes helemaal zoek. Met 17 pogingen rende hij voor 270 yards. Een ongekend gemiddelde van bijna 16 yards per carry zorgde voor drie touchdowns.

Als klap op de vuurpijl gooide Wesseling ook nog een pass die 46 yards later in de endzone werd gebracht, goed voor 6 punten. Wesseling was verantwoordelijk voor 24 van de 32 punten. Genoeg redenen dus, om Kevin Wesseling tot Gear4Teams Player of the Week te kronen.

“Long time coming” werd er na de wedstrijd op Facebook gepost. En dat zou best wel eens kunnen kloppen. Sinds zijn twaalfde is Wesseling onafscheidelijk verbonden aan de sport. Hij leerde het spelletje van onder andere coaches Franklin en Erkkilä. Vooral dankzij de laatste zijn veel jeugdspelers doorgestroomd naar het eerste team van de Trojans, waardoor zij na jaren van afwezigheid weer op het hoogste niveau mogen acteren.

Wesseling kende een goede seizoenstart, waarin hij tegen de Amsterdam Crusaders met een touchdown en 87 yards een mooi debuut maakte in de Eredivisie. Tegen Arnhem had hij een wat mindere wedstrijd, maar zijn derde prestatie zorgde ervoor dat hij nu de onomstreden leider is in het rushing én scoring klassement. Dit ondanks de onrust die de afgelopen weken is ontstaan bij de Trojans, waar long time Trojan Joost van den Bogert opstapte na een vermoedelijke ruzie binnen het bestuur.

Van onrust wil Kevin Wesseling echter niets weten. “Het team heeft niets gemerkt. Wij zijn vooral bezig met de volgende game. We gaan onze draai steeds beter vinden, er zit nog veel potentie in ons team. Doelstelling: Playoffs!”

Nederland is wakker geworden voor Kevin Wesseling. Nog een paar van dit soort wedstrijden en het kan niet anders dan dat de running back uitgenodigd wordt voor de Dutch Lions, waar hij zich kan meten met de beste running backs van Nederland. Of hij dat gaat redden, moeten wij zien. Een ding is zeker: Nederland heeft er weer een goeie running back bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *