Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Veteran Combine verwoest carrieres

De allereerste Veteran Combine uit de geschiedenis van de NFL heeft meteen een streep gezet door de hartewens van enkele oud-spelers.


Voornamelijk defensive end Michael Sam lijkt een terugkeer naar de National Football League wel te kunnen vergeten, na een teleurstellende workout. Volgens scouts en general managers was hij niet alleen stijf en traag, maar ook behoorlijk arrogant. “Misschien kan hij nog terecht in de CFL,” aldus een van de aanwezige scouts. “Hij kan daar nog geld in het laatje brengen, want door zijn verhaal is hij wel een publiekstrekker.”

Sam is de eerste college-speler die openlijk uitkwam voor zijn seksuele geaardheid. Na gedraft te zijn door de St Louis Rams, werd hij na trainingskamp ontslagen. De voormalig Defensive Player of the Year werd hierna getekend voor het practice squad van de Dallas Cowboys. Ook dat dienstverband duurde niet lang.

Ook running back Michael Bush kan een terugkeer in de league wel vergeten. De voormalig rusher van ondermeer Oakland Raiders en Arizona Cardinals had een goed gevoel over zijn prestaties, maar trok wit weg toen hem werd verteld dat hij een 4.91 had geklokt in de 40 yard dash. “Dat is het dan,” aldus de verbouwereerde veteraan. “Dan kan ik een NFL-carriere wel vergeten.”

Based on looks ligt er voor Brady Quinn wellicht een toekomst in het verschiet als linebacker. De quarterback, van onder andere Cleveland Browns, was zichtbaar zwaarder dan zijn NFL playing days.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *