Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Titans denken aan Mariota op 2

Als we Tennessee Titans headcoach Ken Whisenhunt mogen geloven, is er een reële mogelijkheid dat zijn ploeg een quarterback gaat draften. Met de tweede keuze in de Draft van dit jaar wordt dat dus Jameis Winston of Marcus Mariota en laatstgenoemde kreeg al een flinke veer in z’n reet van Whisenhunt. “Als Mariota naar ons komt op nummer 2, dan heeft hij vanaf dag 1 een basisplaats.”

Het is opmerkelijk, aangezien veel experts verwachten dat Mariota nog wel eens een paar plaatsen kan gaan vallen in de Draft. Velen zien hem als een product van het systeem van Oregon, dat door Chip Kelly is geïmplementeerd, en twijfelen of hij zich aan kan passen aan de NFL-stijl van spelen. Bij de Titans leven die twijfels totaal niet. “Ik ben erg onder  de indruk van hem. Ik heb anderhalf uur met hem in een klaslokaal gezeten en ben het veld op gegaan om met hem te werken. Hoe hij de situatie aanpakte was erg indrukwekkend.”

Whisenhunt deed zijn uitspraken tijdens het jaarlijkse ontbijt wat journalisten met headcoaches hebben tijdens de bijeenkomst van NFL-eigenaren. Met de tweede keuze in de Draft zijn er heel veel opties voor zijn ploeg en naar eigen zeggen hebben ze nu een lijstje van zes spelers. Naast de twee quarterbacks zit daar ongetwijfeld ook een spelers als Leonard Williams bij van USC. Toch lijkt een spelverdeler een juiste optie, want Zach Mettenberger kon niet bepaald overtuigen. Whisenhunt denkt dat Mariota dat wel kan. “Volgens mij heeft hij veel kwaliteiten om succesvol te zijn in deze league. Hij is accuraat, heeft weinig turnovers en kan het spel verlengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *