Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cru wijt aanvallende misere aan Europa

De Amsterdam Crusaders wijten hun slechte aanvallende output aan de Europese wedstrijden die zij binnenkort spelen. In de nieuwste editie van USA Sports, die op 3 april bij de abonnees verschijnt, zegt coach Steve Vriese voornamelijk bezig te zijn met de Europese tegenstanders: “Ik weet eigenlijk niet of ik dit mag zeggen, maar zeker de laatste competitiewedstrijden staan toch in het teken van de komende EFL game. De ophef over het matige spel in de wedstrijd tegen de Panthers moet onder andere ook in dat licht worden bekeken worden.”

Amsterdam Crusaders won begin maart de Derby tegen stadsgenoot Panthers maar ternauwernood. Het werd 12-6 en het aanvallende spel was niet om aan te zien. “Niet dat we alles overboord gooien,” zegt offensive-line coach Nick van der Aa. “Maar als offensive coördinator wil toch ook nog de mogelijkheid hebben om dingen uit te proberen.”

Mede door deze probeersels zakt Amsterdam Crusaders af naar een vierde plek op de ranglijst van offensive yards/game. De Cru komt niet verder dan 212,8 yards per wedstrijd en moet hierbij onder andere 010 Trojans en Hilversum Hurricanes voor laten gaan. Arnhem Falcons leidt de league met 298,3 yards per wedstrijd, bijna vier keer zoveel als derbygenoot Nijmegen Pirates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *