Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eagles en Cru hebben meest dominante defense

Vanmorgen kraakte het platform Gridiron.nl toen lezers inzage kregen in de tegenvallende aanvallende prestaties van de Amsterdam Crusaders. Op verdedigend gebied echter niets van dat alles: de rode armada staat defensively als een huis.

Samen met de Alphen Eagles laat Amsterdam als enige football-formatie nog geen 100 yards per wedstrijd toe. Dit komt ook tot uiting in het aantal punten dat beide ploegen tegen krijgen. Eagles wacht nog op het eerste tegenpunt dit seizoen, terwijl Amsterdam gemiddeld maar 5 punten per game om de oren krijgen. Beide teams spelen later deze maand voor Europese EFL-belangen.

Overigens is Arnhem een verrassende derde verdedigende juggernaut. Het team van Martin Doomen laat 114 yards per wedstrijd toe, bijna drie keer zo weinig als laagvlieger Lightning Leiden. Met 5.3 toegestane punten per duel hijgen ze Amsterdam Crusaders in de nek.

De total offensive en defensive yards stats vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *